O nama

Dragi učenici,

odabrali ste plemenito zanimanje medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege. Odabrali ste i školu koja će vam osigurati potrebna znanja i vještine na najkvalitetniji način. Odabrali ste nas, školu kojoj je sestrinstvo središte interesa već više od 50 godina, Školu za medicinske sestre Vinogradska.

Birali ste između mnogo škola i možda se sada pitate jeste li ispravno odlučili? Ne sumnjajte, odabir je pravi! Niste pogriješili! To vam mogu jamčiti iz vlastitog iskustva. Naime, davne 1989. godine postala sam medicinska sestra, upravo u ovoj, našoj školi. Mnogo se toga od tada promijenilo. Nema više štirkanih pregača ni štirkanih kapica na glavi, nema niti borosana. Promijenio se naziv, promijenila se dužina trajanja obrazovanja, promijenila se i lokacija rada za prve i druge razrede. Međutim, prepoznatljiva kvaliteta obrazovanja koju naša škola pruža je nepromjenjiva i stalna. Nastavnici naše škole su mentori učenicima, mentori studentima zagrebačkog Sveučilišta, autori udžbenika, recenzenti udžbenika, članovi povjerenstava za prosudbu udžbenika, predavači na sveučilištima i veleučilištima, članovi povjerenstava za polaganje stručnih ispita, članovi stručnih radnih skupina za ispravljanje ispita državne mature, članovi radnih povjerenstava na državnoj razini. Svi strukovni nastavnici zdravstvenih škola u Hrvatskoj polažu stručni ispit upravo u našoj školi. Također, Škola je baza Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zavidnu razinu stručnih kompetencija naših učenika osiguravaju predani nastavnici koji se trude osigurati uspjeh baš svakom učeniku. Svaki nam je učenik važan. Zbog toga primjenjujemo individualiziran pristup svakom učeniku, uz potpuno poštovanje njegove osobnosti, ovisno o njegovim mogućnostima i afinitetima.

Naša škola osigurava i programe fakultativne  nastave matematike, hrvatskog jezika i stranog jezika tijekom treće, četvrte i pete godine školovanja. Ovi programi pružaju mogućnost  nastavka školovanja na veleučilištima ili sveučilištima diljem Hrvatske.

Iako nemamo idealne prostorne i materijalne uvjete, imamo NAS; vas učenike, vaše roditelje i nastavnike. Školu ne čine samo lijepa zgrada, uređene učionice i prostrani hodnici, već prije svega ljudi koji u njoj borave. U školi se njeguje partnerski odnos svih sudionika odgojno- obrazovnog procesa. Sinergija učenika i nastavnika u suradnji s roditeljima čvrst je temelj uspješnosti i izvrsnosti koje gradimo.

Nastavit ćemo dugogodišnju tradiciju njegovanja pozitivnog i poticajnog školskog ozračja kao i međusobnog uvažavanja te poticanja vlastite odgovornosti. I dalje ćemo se truditi biti škola u kojoj ćete zadovoljiti intelektualnu znatiželju, slobodno iznositi vlastite stavove i razmišljanja, uz istovremeno uvažavanje različitosti. Bit ćemo i dalje škola koja će osiguravati razvoj svih vaših potencijala. Škola u kojoj ćete rado boraviti. Škola koja će vas pripremiti za sve izazove društva i tržišta rada.

Želim vam da se u našoj školi osjećate kao u svom domu jer ona to je, u pravom smislu riječi.

Hvala na ukazanom povjerenju, mi ćemo ga opravdati!

Vaša ravnateljica

dr. sc. Višnja Pranjić