Youth Exchange 2022

YOUTH EXCHANGE 2022

Erasmus+ projekt Sex and gender roles in relationships, family and occupations

Galerija slika

U razdoblju 15. – 24. veljače 2022. izabrani učenici iz 4. i 5. razreda Škole za medicinske sestre Vinogradska pod vodstvom profesorice Monike Lovrek Seničić prisustvovali su Erasmus+ projektu pod nazivom Sex and gender roles in relationships, family and occupations. Projekt se održao u hrvatskom gradu Orahovici.

Osim mladih sudionika iz Hrvatske u projektu su također sudjelovali i mladi iz Rumunjske, Portugala i Mađarske. Projekt je obuhvaćao teme kao što su: kontracepcija, nasilje u obitelji, seksualna edukacija, upoznavanje preko interneta, pornografija i slično.

Radni dio dana sastojao se od obroka, radionica i slobodnih aktivnosti. U deset dana trajanja projekta mladi iz rečenih država predstavili su određenu temu pomoću raznih igara i na zanimljiv način, poslije čega su pokrenuli diskusiju i interakciju ostalih sudionika. Radionice su se odvijale na engleskom jeziku.

Budući da projekt govori o tzv. tabu-temama, cilj je promicati toleranciju prema drugima i drukčijima te naučiti slušati, prihvaćati i poštivati tuđa mišljenja. Uz edukativni sadržaj u ovom projektu sklopila su se mnogobrojna i čvrsta prijateljstva. Kraj radionica bio je obilježen izradom filmova, smišljanjem i prezentiranjem scenarija za određene teme.

Učenici naše Škole družili su se s ostalim članovima, s kojima su prije opraštanja i vraćanja svojim domovima, razmijenili kontakte. Cijelo vrijeme trajanja projekta među mladima je vladala jedna pozitivnom atmosfera, popraćena veseljem i smijehom, dok su se na kraju, odnosno na rastanku pojavile i poneke suzice.

ORAHOVICA YOUTH EXCHANGE - a video on consent

The story of Abigail - An erasmus movie

A day in our youth exchange

Sudionici Erasmus+ projekta: Gabriela Čorković, Dhia Kovačević, Patrik Labrović, Gea Lucić, Melita Prekpalaj, Lara Crvenković, Lucija Baburić, Dorian Begović.

Više o samom projektu pogledajte ovdje.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer