Nightingale challenge

„Nightingale challenge Škole za medicinske sestre Vinogradska“

Galerija slika

U sklopu školskog projekta „Nightingale challenge Škole za medicinske sestre Vinogradska“ pod vodstvom nastavnice Miroslave Kičić koji se provodi u suradnji sa HUMS-om učenici naše škole sudjelovali su u snimanju dokumentarnog filma u produkciji HRT-a radnog naziva: Biti medicinska sestra

Pojedine scene dokumentarnog filma koji govori o izazovima u radu medicinskih sestara za vrijeme pandemije Covid-19 snimale su se u našoj školi i na jednoj od naših kliničkih baza gdje provodimo kliničke vježbe, Odjelu za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice.

U snimanju filma sudjelovali su učenici: Klara Domitrek,  Helena Kranjec, Gabrijela Tucman, Lucija Poslon, Tomislav Jurić, Antonio Šipušić, Mihaela Jurić, Mladen Brnadić, Mihael Bukovski, Dorotea Falica.

Voditeljice: Miroslava Kičić, Monika Lovrek Seničić


03.05.2021.

Nightingale challenge Škole za medicinske sestre Vinogradska“

Organizatori ovog izazova su Svjetska zdravstvena organizacija, Međunarodno vijeće medicinskih sestara (ICN) i zaklada Nursing Now iz Londona koja provodi trogodišnju kampanju za jačanje sestrinstva u svijetu. Hrvatska udruga medicinskih sestara kao nacionalna udruga je nositelj kampanje u Hrvatskoj pod nazivom Nursing Now Croatia. U sklopu školskog projekta „Nightingale challenge Škole za medicinske sestre Vinogradska“ pod vodstvom nastavnice Miroslave Kičić, koji se provodi u suradnji sa HUMS-om, organizira se niz predavanja na temu lidershipa u sestrinstvu. Jedan od gostujućih predavača bila je Tanja Lupieri, magistra sestrinstva i predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara koja je, uz poštivanje epidemioloških mjera, održala predavanje uživo učenicima 5.d razreda. Magistra Lupieri je  svoje predavanje usmjerila na osnaživanje učenika, studenata te mladih medicinskih sestara koje ulaze u zdravstveni sustav. Svojim bogatim iskustvom kao predsjednica nacionalne udruge medicinskih sestara u predavanju je stavila naglasak na lidershipa u sestrinstvu te je jedna od poruka bila poticanje novih generacija učenika, studenata i medicinskih sestara na aktivno uključivanje i kreiranje sestrinske politike kroz rad u stručnim društvima kao što je Društvo studenata HUMS-a. Nakon predavanja učenici su imali priliku postaviti pitanja vezana uz lidership u sestrinstvu te na koji način se osnažiti kao budući studenti sestrinstva i mlade medicinske sestre koje zapošljavanjem ulaze u zdravstveni sustav. Kroz razgovor i osobna iskustva gospođe Lupieri učenici su dobili odgovore na mnogobrojna pitanja.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer